Het doel van een beweegcoach:

------------
mensen meer/voldoende laten bewegen en minder 
laten zitten, 

zodat ze optimaal kunnen genieten van het leven.

------------

 

Denk je nu: oh jee, dan moet ik vast 3 keer per week naar de sportschool. Haal maar weer gerust adem ;-) Bewegen houdt hier namelijk niet persé sporten in. Het gaat niet om het verbeteren van een specifieke sportprestatie. Sporten kan er wel een onderdeel van zijn, maar alleen als je het leuk vindt.

 

Zitten tot je een ons weegt...

De meeste mensen en vooral Nederlanders zitten een groot deel van hun tijd per dag. Daarmee neemt de kans op bijvoorbeeld hart- en vaatziektes, suikerziekte en depressie toe. Het is dus belangrijk om minder te zitten en meer te bewegen. Maar dat is voor veel mensen, en dat herken je misschien wel, makkelijker gezegd dan gedaan. Dat komt omdat de meesten eraan beginnen met een verkeerde ‘why’: een reden die niet in lijn is met wat mensen echt motiveert. En een verkeerde ‘why’ werkt demotiverend. Wij gaan dus werken aan een voor jou juiste, motiverende ‘why’. 

 

Iets doen wat je wél leuk vindt

Sleep je jezelf eigenlijk stiekem met tegenzin naar de sportschool (omdat je bijvoorbeeld wilt afvallen)? Dan is dat waarschijnlijk niet de manier die gaat bijdragen aan voldoende beweging. Maar misschien vind je wandelen wel fijn. Of even stofzuigen of je kast opruimen. Of naar de markt fietsen.

 

Duurzame verandering die bij je past

We kijken samen naar hoe je op een fijne manier een duurzame verandering in je zit- en beweeggedrag aanbrengt, die je volhoudt en je plezier en voldoening geeft. Voldoende beweging leidt namelijk tot meer creativiteit, betere slaap, minder stress en dus die betere gezondheid.

 

Behandelplan op maat

We gaan kijken wat je doel is, wat je al hebt gedaan en wat de huidige situatie nu is. Uiteindelijk maken we een plan en kiezen wat voor jou werkt en wat niet en passen dat eventueel later nog aan, als dat nodig is. Zodat je uiteindelijk je gewenste resultaat behaalt. We werken met kleine stappen, die voor jou vol te houden zijn en werken van daaruit verder naar het einddoel. 

 

Prijs beweegcoachtraject

Intake + beweegplan + 2 vervolgsessies: € 300

Elke sessie daarna is los te boeken en kost €70.