7 voordelen van massage

Dat een massage goed voor je is, dat weet je misschien wel. Maar waarom is het eigenlijk goed voor je? Ik zet de 7 belangrijkste voordelen voor je op een rij (en er zijn er nog veel meer te bedenken):

Door de massage worden spieren losgemaakt en kunnen knopen eruit worden gehaald. Dat zorgt ervoor dat spieren soepeler en meer ontspannen aanvoelen.

Een massage activeert de bloedsomloop, waardoor het bloed goed gaat stromen.

Ook de lymfevaten worden gestimuleerd tijdens een massage, waardoor afvalstoffen je lichaam kunnen verlaten. Het advies 'genoeg water drinken' na de massage is dus om de vrijgekomen afvalstoffen sneller af te voeren uit je lichaam.

Doordat je een betere doorbloeding krijgt en afvalstoffen sneller worden afgevoerd, oogt je huid wat strakker en gaat meer 'stralen'.

Door de aanraking tijdens een massage worden de stoffen endorfine en oxytocine aangemaakt. Deze stoffen zorgen ervoor dat je je relaxter en gelukkiger voelt. Wie wil dat nou niet :)

Dit hangt onder andere samen met het punt hiervoor, minder stress. En daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat er door een stevige massage meer witte bloedcellen worden aangemaakt. Dit zorgt beide voor een betere weerstand.

Na het lezen van de vorige punten, begrijp je misschien wel dat er een betere balans tussen lichaam en geest ontstaat als je je regelmatig laat masseren. Je lichaam wordt verzorgd (en dat doe je immers ook met je huis of auto, een regelmatige APK of opknapbeurt) en je komt mentaal tot rust.


Massage, geen overbodige luxe Als je je al afvroeg waarom een massage te nemen, dan weet je na het lezen van bovenstaande dat het zeker geen overbodige luxe is en weet je nu waarom massages goed voor je zijn. Het kost misschien tijd en geld, maar het levert nog veel meer op!


74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven