Wat is een life coach?

Bijgewerkt op: 4 apr. 2020

Life coach, lifestyle coach, personal coach...er zijn veel verschillende namen voor coaches in omloop en dit type coach verwijst meestal naar hetzelfde. De life coach werkt met de levensvragen van de client en hoe hij of zij het beste uit zijn/ haar leven haalt. Dat kan gaan om situaties of problemen op zowel zakelijk als privégebied. 

Het zoeken naar een goede werk- en privébalans

Life coaching gaat vaak over het zoeken naar een goede werk-/privébalans, het overwegen van een carrièreswitch of andere persoonlijke doelen. 


Een lifestyle coach is dus je eigen persoonlijke coach die je helpt je doelen te achterhalen en te bereiken. Dit gebeurt door het ontwikkelen van vaardigheden en gedrag, die leiden tot zelfredzaamheid. Een goede coach zal namelijk altijd als doel hebben om jou door middel van oefeningen en vragen, er zelf achter te laten komen wat je wilt en wat je volgende acties zijn om dat te bereiken. En natuurlijk kan de coach hier en daar advies of raad geven. Maar je moet zelf aan het werk, onder begeleiding van. De meesten mensen komen er namelijk wel achter wat er mis is of waar het heen moet. Ze hebben daar alleen wat hulp bij nodig en krijgen de middelen aangereikt van de coach.


Uiteindelijk gaat het erom dat je werkt aan bijvoorbeeld het bewuster worden van welke invloed je verleden op je heden heeft, welke relaties je aangaat en welke mensen je aantrekt en hoe jouw gedrag je leven en je relaties beïnvloedt. Als je je daarvan bewuster bent, kan je keuzes maken waar je echt blij van wordt en die bij jou passen.

Westerse en Oosterse technieken

Voor mij, Suzan, geldt ook dat ik als coach je help bij de bewustwording van wie je werkelijk bent, wat je echt wilt en hoe het komt dat je tegen problemen of vragen aanloopt. En natuurlijk hoe je die oplost. Ik kan daarbij Westerse en Oosterse technieken inzetten. Dat hangt van de persoon af. Ik check eerst wie ik voor me heb en stem elk coachtraject uiteraard individueel af. Tijdens een eerste sessie gaan we kijken of het klikt en of ik je verder kan helpen. Dat is namelijk een heel belangrijk onderdeel, zorg dat je een coach zoekt die jou aanspreekt en waarbij je een goed gevoel hebt!

26 weergaven0 opmerkingen